Autorităţile judeţene vor să construiască un alt spital TBC, după ce vechea unitate medicală a fost revendicată.
Situaţia spitalelor din Arad este una incertă. Aproape toate clădirile sunt retrocedate, proprietarii au fixat chirii uriaşe, iar Consiliul Judeţean (CJ) Arad abia le mai poate plăti.
A fost încercată variantă de achiziţionare a unor imobile şi transformarea lor în unităţi spitaliceşti, dar preţurile mari, precum şi anumite studii făcute de către reprezentanţii CJ, au dus înspre varianta construirii unui spital de la zero. În aceste condiţii, după ce a reieşit faptul că este mai ieftină construirea unui spital nou, decât cumpărarea unei clădiri care ar urma să fie adaptată la cerinţele europene, CJ Arad a decis să construiască o unitate medicală ultramodernă pentru bolnavii TBC. Noua construcţie se va afla la ieşirea din municipiul Arad, va avea condiţii europene şi va fi dotată cu mobilier modern. Ba mai mult, bolnavii, vizitatorii şi cadrele medicale vor putea ajunge la spital cu tramvaiul.
Spitalul a fost revendicat
Această soluţie a fost aleasă în primul rând după ce fostul spital TBC, devenit în urma reorganizării secţie în cadrul Spitalului Judeţean Arad, a fost revendicat. Au trecut cei cinci ani şi proprietarul, Arhiepiscopia Ortodoxă a Aradului, a notificat Consiliul Judeţean Arad că trebuie să găsească o soluţie cât mai urgentă. Preşedintele instituţiei judeţene, Nicolae Ioţcu, a negociat cu Arhiepiscopia Aradului, spitalul a rămas încă în acelaşi amplasament, dar nu pentru mult timp. „Cea mai importantă secţie funcţionează într-o clădire revendicată, retrocedată şi la care am depăşit cei cinci ani cât puteam să stăm acolo şi ni s-a solicitat să o părăsim. Am găsit înţelegere şi vom rămâne, dar nu avem altă soluţie decât o investiţie proprie a Consiliului Judeţean, pe un teren la limita municipiului, ocazie cu care