Mira Telecom a prezentat o lucrare ştiinţifică referitoare la măsurarea contractării fibrelor de colagen, la Primul Seminar şi Workshop Internaţional "Tehnologii emergente şi inovaţie pentru patrimoniul cultural - prezervarea pergamentelor, pieilor şi textilelor", care s-a desfăşurat în perioada 24 - 26 septembrie la Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, anunţă compania într-un comunicat de presă.
Lucrarea pregătită de echipa Mira Telecom compusă din Oana Miu (R&D Engineer) şi Silviu Ciobanu (Software Manager), în colaborare cu Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti are ca scop automatizarea procesului de analiză a fibrelor de colagen cu ajutorul metodei "Micro Hot Table" (MHT).
Metoda MHT constă în colectarea unor mostre de fibre de colagen din obiectul analizat, plasarea fibrelor de colagen hidratate într-o glisieră şi încălzirea fibrelor la o temperatură care creşte cu 2 grade C pe minut, la microscop. Specialistul urmăreşte mişcarea fibrelor în cursul procesului de încălzire. Metoda MHT folosită este o tehnică micro - distructivă, care oferă informaţii cantitative referitoare la stabilitatea hidrotermală a materialului analizat.
Noutatea sistemului de măsurare a contracţiei constă în automatizarea sa, folosind tehnici de procesare a imaginilor. Automatizarea determinării intervalelor de contracţie oferă doua avantaje principale: minimizează eroarea umană şi reduce timpul de operare. Acest proces oferă rezultate mult mai sigure şi o reducere dramatică a timpului de operare.
F. A. Mira Telecom a prezentat o lucrare ştiinţifică referitoare la măsurarea contractării fibrelor de colagen, la Primul Seminar şi Workshop Internaţional "Tehnologii emergente şi inovaţie pentru patrimoniul cultural - prezervarea pergamentelor, pieilor şi textilelor", care s-a