Când faci curăţenie, îl ştergi cu o cârpă moale şi totuşi, cu timpul, au apărut pe suprafaţa lui pete albicioase, care “cer” un tratament mai eficient. Atenţie, să nu fie unul agresiv: s-ar putea să strici ecranul televizorului! Alege una dintre metodele pe care ţi le recomandăm mai jos. Când faci curăţenie, îl ştergi cu o cârpă moale şi totuşi, cu timpul, au apărut pe suprafaţa lui pete albicioase, care “cer” un tratament mai eficient. Atenţie, să nu fie unul agresiv: s-ar putea să strici ecranul televizorului! Alege una dintre metodele pe care ţi le recomandăm mai jos.
Eşti tentat(ă) să cureţi ecranul televizorului cu... apă şi săpun? Nu este deloc o idee fericită! Există substanţe speciale care se găsesc în magazine, dar şi soluţii la îndemână chiar în casa ta.
• Mai întâi, încearcă să ştergi impurităţile cu o lavetă, o cârpă din bumbac sau o bucată de piele întoarsă; şterge uşor, pe orizontală (nu de sus în jos) sau cu mişcări circulare.
• Pentru petele care nu cedează la tratament “uscat”, aplică altă variantă: stropeşte laveta cu apă distilată şi şterge ecranul la fel, cu mişcări orizontale sau circulare.
• Şi soluţiile pentru geamuri dau rezultate, foloseşte-le după metoda descrisă mai sus.
• Nu aplica pe monitor alcool, apă, oţet, amoniac - ecranul se pătează şi mai rău.
• Nu înlocui cârpa moale cu o bucată de hârtie - o fi având ea o reputaţie grozavă în materie de curăţat geamurile din sticlă, dar pe un ecran pretenţios, cum e cel al televizorului, poate produce daune ireversibile - zgârie şi lasă “scame”.
• După ce ai făcut ecranul lună, încheie prin operaţiunea cu care ai început: şterge- l uşor, cu o cârpă moale, uscată, cu o lavetă sau cu o bucată de piele întoarsă.
• Plasmele şi televizoarele cu cristale lichide (LCD TV) sunt şi mai pretenţioase şi deşi unii recomandă folosirea apei oxigenate şi pentru ecran