Inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) au finalizat controalele în şcoli. Verificările au avut loc în perioada 17-28 septembrie, iar concluzia a fost că situaţia nu s-a schimbat deloc faţă de anul trecut. Copiii învaţă în unităţi şcolare neracordate la alimentarea cu apă, cu spaţii necorespunzătoare pentru depozitarea cornului şi laptelui, iar grupurile sanitare nu sunt în interior. „Cele mai frecvente deficienţe găsite în urma controalelor au fost lipsa apei curente, a apei calde menajere, grupuri sanitare amenajate în fara unităţilor de învăţământ, lipsa spaţiilor de depozitare pentru lapte şi corn, absenţa operaţiilor de curăţenie şi dezinfecţie în grupurile sanitare, personal auxiliar fără cursuri de igienă. Cele mai frecvente defiecienţe au fost găsite la unităţile de învăţământ din mediul rural“,a spus medicul Cătălin Graur, directorul DSP.
Inspectorii sanitari au dat avertismente şi au fost întocmite planuri de remediere. Nu au retras autorizaţia de funcţionare niciunei unităţi şcolare.
Anul trecut, din 543 unităţi şcolare, 408 au funcţionat fără autorizaţie sanitară. Cele mai multe şcoli neautorizate sanitar au fost din mediul rural, respectiv 379.
Inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) au finalizat controalele în şcoli. Verificările au avut loc în perioada 17-28 septembrie, iar concluzia a fost că situaţia nu s-a schimbat deloc faţă de anul trecut. Copiii învaţă în unităţi şcolare neracordate la alimentarea cu apă, cu spaţii necorespunzătoare pentru depozitarea cornului şi laptelui, iar grupurile sanitare nu sunt în interior. „Cele mai frecvente deficienţe găsite în urma controalelor au fost lipsa apei curente, a apei calde menajere, grupuri sanitare amenajate în fara unităţilor de învăţământ, lipsa spaţiilor de depozitare pentru lapte şi corn, absenţa operaţiil