Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop anunţă că în sprijinul angajaţilor disponibilizaţi de la Mechel Câmpia Turzii s-a luat în calcul accesarea de fonduri europene, se arată într-un comunicat de presă.
Potrivit ministrului, proiectul a fost demarat pentru zona Câmpia Turzii - Turda, de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj, Instituţia Prefectului Judeţului Cluj şi Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi vizează ajutarea celor 753 de persoane din Câmpia Turzii care lucrează în Mechel şi care vor rămâne fără locuri de muncă după închiderea fabricii.
"Sunt vizate 95% din totalul persoanelor concediate din combinatul Mechel, iar peste 80% din valoarea acestui proiect va merge spre acestea. Mai exact, din cei 95%, targetul de ocupare a forţei de muncă prin înfiinţarea unui combinat social este de 50%. Acest combinat social este format din patru asociaţii înfiinţate în baza Legii 26/2000, una dintre asociaţii este de producţie de metal, una de plastic, una de materiale textile iar a patra este centrul de coordonare pentru cele trei. În ceea ce priveşte restul de 45%, vor fi ajutaţi prin alte măsuri de ocupare forţei de muncă, cum ar fi PFA-uri, cursuri de calificare gratuite sau prin identificarea locurilor de muncă. Fără niciun dubiu însă, toţi cei disponibilizaţi vor fi consiliaţi şi ajutaţi să depăşească acest moment critic al existenţei lor", a declarat Liciu Pop în comunicat.
F. A. Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop anunţă că în sprijinul angajaţilor disponibilizaţi de la Mechel Câmpia Turzii s-a luat în calcul accesarea de fonduri europene, se arată într-un comunicat de presă.
Potrivit ministrului, proiectul a fost demarat pentru zona Câmpia Turzii - Turda, de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj, Instituţia Prefectului Judeţului Cluj ş