Un concurs de tehnică şi inovaţie. Cine ar fi crezut că acesta poate fi câştigat de trei fete? Iată că este posibil. Şi mai sunt şi craiovence.
Trei eleve ale Grupului Şcolar „Traian Vuia“, coordonate de profesoara de limba română Cristina Popa, au câştigat premiul cel mare la concursul de proiecte „Şcoala de Inovaţie“, organizat de Adrem Invest. Diana Maria Dumitrel, Cristina-Florina Măndoiu şi Ana-Maria Stăvaru studiază la Grupul Şcolar „Traian Vuia“ din Craiova şi sunt în clasa a X-a. Faptul că sunt fete nu le-a împiedicat (ei, bine, poate puţin) să participe la un concurs de proiecte ambiţioase, bazate pe ecologie şi progres tehnologic, numit „Şcoala de inovaţie“. Acesta este primul program de responsabilitate socială organizat de Adrem Invest, compania românească orientată către inovaţie şi specializată în ingineria tehnologică.
„Ce ştiţi voi despre tehnică?“
Fetele, dar şi profesorul coordonator Cristina Popa au aflat de acest concurs printr-o notă telefonică. Apoi, au participat şi la cursurile de creativitate şi inovaţie de la Universitatea din Craiova, organizate de Adrem Invest în perioada „Săptămânii Altfel“, ca să aibă o idee despre ceea ce urmează să realizeze. Privite cu scepticism la început, elevele au fost apostrofate de băieţii din şcoală. „Ha! Voi, fetele, n-o să faceţi nimic“, le mai strigau aceştia din când în când. „Ce ştiţi voi despre tehnică?“ este, probabil, întrebarea pe care au auzit-o cel mai des. Cele trei, însă, nu s-au oprit. „Am cerut sfaturile profesorilor de specialitate“, recunosc acestea, care ulterior au făcut echipă cu Cristina Popa. Ea nu le este profesoară, însă Diana, Cristina şi Ana-Maria i-au fost recomandate de alte cadre didactice ca fiind nişte eleve-model şi ambiţioase; o echipă solidă.
Să trecem, însă, la proiectul la fel de solid. Cele trei eleve şi Cristina Popa au realizat o casă