Procesul în care liderul MISA, Gregorian Bivolaru, îl acuză pe fostul viceprim-ministru al guvernului Petre Roman, Gelu Voican-Voiculescu de colaborare cu securitatea s-a finalizat după doi ani de tergiversări. Decizia nu este definitivă.
Curtea de Apel Bucureşti a respins, la data de 25 septembrie 2012, contestaţia făcută de Gregorian Bivolaru, dar şi de revoluţionarul Marius Mioc, împotriva verdictului dat de CNSAS, potrivit căruia Gelu Voican-Voiculescu nu a colaborat cu securitatea comunistă. Decizia nu este definitivă, şi poate fi contestată cu recurs la Curtea Supremă de Justiţie. Gregorian Bivolaru a sesizat, la 29 iunie 2010, Curtea de Apel Bucureşti şi cere să se constate că Gelu Voican- Voiculescu a fost informator al Securităţii. Liderul MISA, cel care în 2005 a fugit din România, susţine că arestarea şi condamnarea sa, în 1984, s-au datorat delaţiunilor lui Voican-Voiculescu.
Gregorian Bivolaru (58 de ani), zis „Guru" sau „Grig", domiciliat în prezent în Suedia, cu statut de azilant politic, a trimis o sesizare judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti cărora le cere să-l declare colaborator al Securităţii pe fostul viceprim-ministru al României, Gelu Voican Voiculescu. Motivul invocat de liderul Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA) este acela că în urma delaţiunilor date de fostul demnitar, el ar fi fost arestat în 1984, condamnat la un an şi jumătate de închisoare şi internat cu forţa în Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare.
CNSAS: Nu a colaborat cu securitatea
Potrivit CNSAS, Gelu Voican Voiculescu a fost în atenţia fostei Securităţi atât în calitate de urmărit, cât şi în cea de sursă. El ar fi primit mai multe nume informative: „Virgil"- (1973), „Viorel" şi „Călugărul"- (1977-1985), şi ar fi dat mai multe note, unele din proprie iniţiativă, despre rude şi prieteni- printre care Gregorian Bivolaru -, profesorul Mario Sorin