Aşa arăta în tinereţe preotul Mihai Seman Acum, în biserica Sfinţii Trei Ierarhi din Ibiza Biserica din Iara, unde a slujit ultima dată în RomâniaÎncă de mic a fost băiat bisericos. „Îmi aduc aminte că toată familia era prezentă duminică de duminică la slujbe. În special bunica lui Mihai era o femeie foarte religioasă, iar educaţia spirituală dată nepoţilor a fost exemplară", îşi aminteşte Iosif Ştarc, preotul pensionar din Livada şi totodată naşul de botez şi de cununie al părintelui Seman.
Deşi a fost crescut în religia greco-catolică, familia lui fiind maghiară, Mihai Seman a urmat o carieră pastorală în ortodoxie. El a absolvit şcoala profesională în domeniul agricol şi liceul cu acelaşi profil din Livada, linia maghiară, după care, în toamna anului 1985 a ajuns la mănăstirea Gura Motrului, judeţul Maramureş, iar un an mai târziu a început cursurile Seminarului Teologic Ortodox Român din Craiova. În 1988 s-a transferat la seminarul din Cluj-Napoca, pe care l-a absolvit în 1991. Între timp, în 1990 s-a căsătorit, cu o clujeancă. Slujba religioasă însă a avut loc în Livada, unde trăiau apropiaţii lui. Tot în 1990 a fost hirotonit mai întâi diacon, iar apoi preot, începând totodată să şi slujească în localitatea Silvaş, judeţul Satu Mare.
Drumul lui a continuat apoi la o parohie mică din Iara, judeţul Cluj, de unde a plecat în urmă cu mai bine de 10 ani din cauza lipsei de enoriaşi în sat. „El stă acum în Ibiza, unde slujeşte pentru românii de acolo. Este foarte dedicat şi întotdeauna a luptat pentru enoriaşii săi, românii stabiliţi dincolo şi cred că va continua să facă asta. Este stabilit acolo cu familia, soţia şi cei doi copii ai lor, dintre care Ştefan, hirotonit şi el preot, recent. Îmi sunt foarte dragi cu toţii. Sunt oameni excepţionali şi mă bucur că ori de câte ori vin în România, nu uită nici de mine şi nici de consătenii din L