Până în anul 2035, Bucureştiul va fi împânzit de construcţii urbanistice de amploare, iar faţa oraşului va fi schimbată complet, devenind mai degrabă o capitală SF.
Primarul general Sorin Oprescu a declarat, la începutul lui 2012, la întâlnirea cu oamenii de afaceri privind "Conceptul Strategic Bucureşti 2035", că acesta este greu de realizat cu o "legislaţie şchioapă", care s-a schimbat de foarte multe ori în funcţie de interesele unor grupuri în detrimentul bucureştenilor.
Arhitectul şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu, a spus că instrumentul strategic cel mai important pentru "Bucureşti 2035" este PUG, iar Primăria a finalizat lucrările importante care vor fundamenta acest plan urbanistic general. "Într-o lună sau două vom discuta în Consiliu Planul Urbanistic General", a preciza Pătraşcu la începutul anului.
"Recuperarea centrului istoric este unul dintre obiectivele principale ale Planului Integrat de Dezvoltare Urbană(PIDU). Piaţa Romană va fi legată de Piaţa Rahova, vor fi contruite două poduri pietonale, circulaţia autovehiculelor va fi restrânsă, va fi reamenajat cheiul Dâmboviţei, va fi făcut un sistem integrat de parcări în centru", potrivit lui Pătraşcu.
CLICK pe fotogalerie pentru mai multe imagini cu planurile pentru dezvoltarea Bucureştiului!
Totodată, Inelul Median de circulaţie de 13,5 kilometri urmăreşte traversarea subterană a parcului Herăstrău prin două tunele fiecare de câte doi kilometri, costurile întregului proiect ridicându-se la 1,3 miliarde de euro.
În viziunea celor care au lucrat la Strategia Bucureşti 2035, Capitala este, în peste 23 de ani, "o metropolă influentă şi integrată european prin durabilitate şi caracter, reinventată inteligent şi sensibil, o comunitate deschisă şi evoluată, o capitală dinamică şi creativă".
Pentru a atinge viziunea Bucureşti 2035 trebuie avute în vedere p