La sfârşit de Răpciune şi început de Brumărel, galeriile de artă sucevene ne propun câteva expoziţii a căror vizionare ne poate oferi doza de confort vizual necesară decomprimării acumulărilor cotidiene.
Sculptură mică în statit şi lucrări de grafică şi pictură
Galeria de Artă de la etajul Muzeului de Istorie Suceava etalează o expoziţie realizată de Ella Shlosberg, profesoară la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, care etalează 11 piese de sculptură mică şi 27 de lucrări de grafică şi pictură. O expoziţie cu unduiri Secession care configurează un univers cvasi-expresionist al culorii şi al ideilor, în care piesele sculptate în steatit (grupă minerală din categoria rocilor metamorfice - care au în compoziţie silicat de talc şi magneziu) constituie preţioase mărturii de prelucrare a materiei, iar lucrările de grafică şi pictură (cu titluri ca „Singurătate absolută”, „Exil sau paltonul albastru”, „Străbunii mei”, „Ghetto sau cum am găsit patria tristeţii mele”, „Ziua în care tatăl meu a uitat să planteze un pom”, „Dragostea şi moartea”...) au un conţinut preţios de dramă.
Pictură la Galeria de Artă „Ion Irimescu” şi la Iulius Mall
La Galeria de Artă „Ion Irimescu” a Uniunii Artiştilor Plastici din România - Filiala Suceava expune pictură Cătălin Alexandru Chifan, lucrări în maniera care l-a consacrat, realizate în intervalul 2004 - 2012.
La Iulius Mall Suceava, pe palierul de la etaj, pe şevalete şi pe câteva panouri, pictorul Dan Nucu Nistor (membru fondator al Cenaclului „Ion Irimescu” din Rădăuţi) etalează o suită de lucrări în ulei, peisaje, scene rustice, naturi statice şi flori.
Peisaje, naturi statice şi flori într-un spaţiu neconvenţional
Într-un spaţiu neconvenţional, localul „La butoaie” de pe strada Mihai Viteazul, pictorul şi dramaturgul George L. Ostafi, care „valsează” între culoare şi cuvinte me