"Trebuie să învăţăm să cumpărăm alimente sănătoase pentru a găti preparate sănătoase", spune prof. dr. Mencinicopschi. Descoperă ce alte sfaturi are pentru un meniu gustos, care nu dăunează greutăţii şi nici sănătăţii. "Trebuie să învăţăm să cumpărăm alimente sănătoase pentru a găti preparate sănătoase", spune prof. dr. Mencinicopschi. Descoperă ce alte sfaturi are pentru un meniu gustos, care nu dăunează greutăţii şi nici sănătăţii.
"Gătiţi cu dragoste, mâncaţi cu dragoste, căci aceasta va deveni cel mai preţios ingredient al mâncării, care ne va hrăni atât corpul, cât şi spiritul, întârziind în acelaşi timp bătrâneţea", îşi începe volumul "Reînvaţă să găteşti: Carte de bucate sănătoase" cunoscutul profesor dr., specialist în nutriţie. Ambianţa în care servim masa trebuie să fie armonioasă, caldă şi calmă.
De ce? Pentru că starea de spirit negativă blochează digestia, indiferent de calitatea alimentelor din farfurie. Aşadar, evitaţi să luaţi masa cu persoane care nu vă sunt simpatice. Consumaţi doar un aliment concentrat la o masă. Orice nu e fruct sau legumă e considerat aliment concentrat. Iar dacă vă axaţi într-o zi pe consumul de carne, dar vi se face poftă şi de brânză, lăsaţi-o pentru a doua zi, dimineaţa, în asociere cu paste (ex. spaghete din grâu dur) sau cu leguminoase (năut, fasole, linte, soia). După masă nu consumaţi deserturi, inclusiv fructe, care se mănâncă numai pe stomacul gol, între mese.
În schimb, faceţi mici plimbări. Romanii spuneau că 1.000 de paşi după masă te ajută să rămâi tânăr, iar chinezii că 100 de paşi după masă îţi asigură 90 de ani de viaţă.
Între numeroasele indicaţii prezentate în carte sunt menţionate şi multe dintre obiceiurile pe care, cu siguranţă, le au mulţi dintre oameni. Unul dintre acestea e posibila impresie a senzaţiei de foame, când poate fi vorba de fapt de sete. Nu confundaţi setea cu foamea. Be