“Suferă baba la frumuseţe”, spune un proverb glumeţ. Dar una e să “suferi” din cauza unui bigudiu care “te trage de păr” şi cu totul alta e să te alegi cu cicatrici sau infecţii grave după ce ai apelat la cele mai moderne tehnici de înfrumuseţare. Dr. Anca Doboş, medic primar dermato-venerolog, ne spune ce riscăm folosind aceste proceduri şi cum să ocolim necazul. “Suferă baba la frumuseţe”, spune un proverb glumeţ. Dar una e să “suferi” din cauza unui bigudiu care “te trage de păr” şi cu totul alta e să te alegi cu cicatrici sau infecţii grave după ce ai apelat la cele mai moderne tehnici de înfrumuseţare. Dr. Anca Doboş, medic primar dermato-venerolog, ne spune ce riscăm folosind aceste proceduri şi cum să ocolim necazul.
Riscuri: straturile de fard suprapuse închid porii, sebumul se blochează în piele şi favorizează apariţia coşurilor.
Cum previi: fardează- te cât mai puţin şi curăţă foarte bine tenul seara.
Riscuri: lipiciul cu care sunt aplicate genele false şi substanţa folosită apoi la îndepărtarea lor, pot afecta genele naturale, ducând la căderea lor.
Cum previi: decât să-ţi pui gene false, mai bine dă-le volum celor naturale. Foloseşte ondulatorul de gene, dar cu măsură!
Riscuri: unghiile naturale se îngălbenesc şi devin fragile din cauza adezivilor folosiţi - lipici sau pastă de răşină acrilică. În plus, dacă este pilită brutal, unghia naturală se poate infecta (caz în care îşi schimbă culoarea, devenind maronie).
Cum previi: foloseşte cât mai rar acest “truc” de frumuseţe; iar când o faci, asigură- te că eşti pe mâna unei manichiuriste cu experienţă şi calificare. În plus, cere-i să nu pilească unghiile agresiv.
Riscuri: dacă aparatul nu este bun sau nu e folosit corect, poţi suferi arsuri, iar cremele aplicate după epilare pot provoca foliculită.
Cum previi: în timpul consultaţiei iniţiale la cabinetul de epilare,