De duminică, 30 septembrie, emisiunea „România, te iubesc!” revine la ProTvVcu noi anchete jurnalistice. În prima ediţie a sezonului al nouălea, telespectatorii vor putea vedea o anchetă jurnalistică despre agricultură şi sistemul de irigaţii.
Pământul nostru ar putea hrăni 80 de milioane de oameni, dar din păcate ne batem joc de el, potrivit site-ului România, te iubesc!.
Duminică corespondeţii Ştirilor ProTv se întorc în locurile în care iarna trecuta sate întregi au fost îngropate în zăpadă, iar acum sunt pârjolite de secetă.
În România există 9,4 milioane de hectare de teren arabil, bun pentru agricultură. Cât folosim însă din toată această suprafaţă, dar şi cât irigăm, telespectatorii vor afla aceste lucruri în prima ediţie a emisiunii „România, te iubesc!”
În 2012, la noi în ţară s-au irigat 120.000 de hectare, adică doar 1,2% din toată suprafaţa agricolă, iar rezultatul se vede în câmp. În cadrul emisiunii telespectatorii vor putea vedea staţii de irigat care zac părăsite şi distruse de ani buni. Una dintre ele este la kilometrul 388 pe Dunăre. Nu funcţionează pentru că un dig de pământ blochează accesul apei. Peste o sută de mii de hectare de teren ar putea fi irigate de aici. Aşa se face că lângă Dunăre, lanurile sunt uscate. În plus, şi acum se fură şi distruge ce a mai rămas din sistemul de irigaţii.
La Fundulea, din lacul de unde se aproviziona Institutul de Cercetare se scoate ţeava cu acordul şefilor de la irigaţii.
La "România, te iubesc!" telespectatorii vor mai afla şi cât a cheltuit în ultimii ani ANIF, instituţia care răspunde de irigaţi, şi cum răspund vinovaţii.
De duminică, 30 septembrie, emisiunea „România, te iubesc!” revine la ProTvVcu noi anchete jurnalistice. În prima ediţie a sezonului al nouălea, telespectatorii vor putea vedea o anchetă jurnalistică despre agricultur