Cu o experienţă de peste 30 de ani în sfera teatrului studenţesc, trecând prin cenzura vechiului regim şi bucurându-se mai apoi de libertatea intrării în dialogul cultural internaţional, Teatrul LUDIC din Iaşi impresionează prin numărul de festivaluri naţionale şi internaţionale la care reprezintă România, de fiecare dată cu un real succes.
În august 2012 trupa Teatrului Ludic a reprezentat România la Festivalul de Teatru pentru Tineret "EURO-MEDITERANNEAN", Tunisia; în iulie, au onorat invitaţia Ambasadei României de la Beirut, a ICR şi a Asociaţiei România Levant pentru a reprezenta ţara noastră la "Zilele Culturii României" în Liban.
LUDIC-ul este nelipsit în ultimii ani de la Festivalul Mondial de Teatru de la Mont-Laurier, Canada şi de la cele mai importante festivaluri de teatru din Europa. De la înfiinţarea Teatrului LUDIC şi până în prezent, regizorul Aurel Luca a semnat sute de spectacole şi a format, pe scenă sau în sală, zeci de tineri pasionaţi de arta teatrală.
Prin ce schimbări majore a trecut trupa de teatru LUDIC de la înfiinţarea ei în 1978? Care rămân constantele ei?
Schimbările majore ţin de modificarea sistemului, a noului regim mai liber, democrat. Până la revoluţie studenţii şi tinerii în general aveau foarte puţine modalităţi de exprimare liberă, de distracţie şi de petrecere a timpului liber. Încă de atunci teatrul LUDIC oferea o zonă de libertate de exprimare şi de boemie fermecătoare, studenţii fiind atunci respectaţi şi apreciaţi de opinia publică şi de societate ca viitori intelectuali. Au fost anii în care Ludic-ul a luptat cu cenzura şi cu autocenzura, dar totdeauna am reuşit să rămânem împreună în solidaritate, tinerii fiind mai educaţi, mai citiţi şi maturi în gândire, mai deschişi şi mai pasionaţi. Au fost ani cu multe situaţii dramatice, cu spectacole scoase din repertoriu, dar promovate ca imagine în