Învaţă să mănânci în avantajul tău! Medicul nutriţionist îţi indică cele mai bune alimente cu ajutorul cărora îţi poţi pregăti meniuri gustoase şi săţioase şi care, în acelaşi timp, îţi menţin sănătatea. Învaţă să mănânci în avantajul tău! Medicul nutriţionist îţi indică cele mai bune alimente cu ajutorul cărora îţi poţi pregăti meniuri gustoase şi săţioase şi care, în acelaşi timp, îţi menţin sănătatea.
O alimentaţie care să nu ridice nivelul colesterolului nu înseamnă să renunţi definitiv la grăsimi, ci doar să te orientezi spre cele sănătoase şi să ai grijă la cantităţi. În plus, încearcă pe cât posibil să eviţi toate acele alimente care nu sunt deloc recomandate persoanelor care au un nivel ridicat al colesterolului!
Peştele (ex: somonul) este recomandat deoarece grăsimea lui conţine acizi graşi Omega-3.Uleiul de măsline conţine acizi graşi Omega-3, care reglează nivelul de colesterol din sânge. Cerealele integrale sunt benefice datorită aportului de fibre, care au proprietatea de a prinde pe suprafaţa lor moleculele de colesterol din intestine. Vinetele şi alte legume ce conţin vitamina C menţin supleţea vaselor de sânge şi înhibă formarea plăcilor de aterom, care au în compoziţia lor colesterol. Seminţele de in şi floarea-soarelui conţin acid linoleic care reduce colesterolul.
Carnea grasă (porc, vită, oaie) conţine o cantitate mare de grăsimi saturate şi colesterol. Mezelurile conţin carne grasă şi grăsime adăugată (untură). Untul şi smântâna se prepară din grăsimi animale şi trebuie consumate cu moderaţie. Ouăle pot fi consumate fără să se depăşească numărul de cinci bucăţi pe săptămână. Oul e un aliment hrănitor, însă gălbenuşul conţine colesterol şi de aceea trebuie limitată cantitatea consumată. Uleiurile, chiar şi cele considerate sănătoase, nu trebuie consumate în exces.
Conţinutul în colesterol al hranei influenţează valoarea grăsimi