Corpul omenesc este o adevărată mașinărie, iar modul în care funcționează o structură depinde de toate celelalte „rotițe”. Portalul medical WebMD a întocmit o listă a celor mai interesante curiozități despre organismul nostru, pe care vi le prezentăm mai jos. Sursa: http://www.nutritionalconcerns.com/general/ridding-body-toxins-matter-common-sense/
1. Unghiile de la mâini cresc mai repede decât cele de la picioare
În timp ce unghiile degetelor de la mâini cresc cam 3 milimetri în fiecare lună, unghiile de la picioare abia cresc 1 milimetru în aceeași perioadă de timp.
2. Strănutul are o viteză de 160 de kilometri pe oră
Picăturile care se elimină prin strănut se împrăștie în atmsoferă cu o viteză uluitoare de 160 de kilometri pe oră. Și atunci când tușim, secrețiile se răspândesc în atmsoferă cu o viteză de 80-90 de kilometri pe oră.
3. Transpirația nu este urât mirositoare
Dacă în mod normal transpirația nu are miros, atunci când intră în contact cu bacteriile de la nivelul pielii, se degajă un iz specific.
4. Limba are 9.000 de papile gustative
Pe limbă există peste 9.000 de receptori pentru gust, însă pe măsură ce îmbătrânim, începem să ne pierdem acest simț. Cea mai drastică scădere a numărului de papile gustative se produce între 40 și 50, în cazul femeilor, și puțin mai târziu în cazul bărbaților- 50-60 de ani. Odată afectat acest simț, primele gusturi care se pierd sunt cel dulce și sărat. Gustul amar și acru „țin” mai mult.
5. Părul crește 15 cm în fiecare an
Firul de păr crește zilnic cam 0.3-0.4 milimetri, ajungând anula la 15 cm, asta dacă nu îl tundeți deloc. Creșterea părului la oameni este permanentă, nu sezonieră ca în cazul mamaiferelor.
6. La 60 de ani, pupilele sunt de trei ori mai mici ca la 20
Structurile oculare suferă anumite schimbări o dată cu trecerea anilor, astfel încât, la vârsta