Filarmonica Piteşti organizează joi, 4 octombrie a.c., de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor, un concert simfonic avându-l la pupitru pe dirijorul Alexandru Ganea, iar ca solist, la vioară, pe Florin Croitoru. În program: A. Haciaturian - Concertul pentru vioară şi orchestră şi M. Musorgski-M. Ravel -Tablouri dintr-o expoziţie. După concertele sale de debut, ca solist cu Filarmonica din Viena, sub bagheta lui Christoph von Dohnanyi, Florin Croitoru a fost aclamat de presa din Austria ca fiind un „solist fenomenal” (O.O.Nachrichten - Linz), măiestrind o „tehnică perfectă” (Neue Kronen Zeitung - Viena). A apărut în nenumărate recitaluri şi concerte, în multe ţări din Europa, Asia, Africa şi Statele Unite ale Americii. De asemenea, a câştigat 11 premii la diferite concursuri internaţionale de vioară. Menţionăm, în 1992, premiul I la concursul internaţional de vioară „Fritz Kreisler” de la Viena, devenind astfel primul şi până astăzi singurul violonist român distins cu acest premiu de mare prestigiu.
În completarea personalităţii sale artistice, vin de asemenea multe imprimări pe CD, precum şi difuzări live sau imprimate la diverse posturi de radio şi TV din Statele Unite ale Americii, Ungaria, Italia, Franţa, Austria, Japonia, Irlanda, Islanda, Suedia, Polonia, Norvegia, Marea Britanie şi România.
A absolvit Academia de Muzică din Bucureşti. Profesorii săi de vioară în România au fost (în ordine cronologică): Ionel Nistor, Cristina Ardelean, Mihai Constantinescu, Valeriu Rogacev, Modest Iftinchi şi Stefan Gheorghiu. Din anul 1994 până în 1995, după ce s-a stabilit în Statele Unite ale Americii, Florin Croitoru a lucrat cu profesorul Victor Danchenko.
Repertoriul şi imprimările sale includ majoritatea concertelor dedicate viorii, de la baroc la contemporani, precum şi câteva programe rare de recital, cum ar fi: „Nicolo' Paganini – 24 de Capricii pentru