Doi copii de 9 ani şi un adult au fost diagnosticaţi cu meningită bacteriană de medicii vrânceni. Anterior, doctorii au pus doar diagnostice de meningită virală. Cei trei au fost internaţi în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă, unde au primit tratament corespunzător. „Cei trei pacienţi, copiii şi adultul, au fost internaţi în urmă cu aproximativ două săptămâni în Secţia de Boli Infecţioase, unde au primit tratament specific, evoluţia stării de sănătate fiind favorabilă. Persoana adultă a fost externată la finele săptămânei trecute, iar cei doi copii vor fi externaţi în cursul zilei de astăzi (n.r. - ieri)“, a declarat Alina Pelin, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă.
Potrivit medicilor, meningita bacteriană este o infecţie gravă a lichidului măduvei spinării şi a celui care înconjoară creierul. Afecţiunea este, de obicei, cauzată de o infecţie cu un virus sau o bacterie. „Meningita bacteriană apare la cei cu tulburări de imunitate. Nu este o boală contagioasă, ci infecţioasă. Apare, de obicei, la cei cu infecţii de vecinătate, cum ar fi o otită netratată, o sinuzită netratată. Cazurile apărute în Vrancea nu au legătură între ele“, a spus medicul epidemiolog Marina Maiorov, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică.
Simptomele sunt febra mare, dureri de cap şi înţepenirea gâtului. Alte simptome posibile sunt vărsăturile, greaţa, sensibilitatea la lumină, starea de confuzie, somnolenţă. Cei care prezintă aceste simptome trebuie să se prezinte de urgenţă la medicul de familie.
Doi copii de 9 ani şi un adult au fost diagnosticaţi cu meningită bacteriană de medicii vrânceni. Anterior, doctorii au pus doar diagnostice de meningită virală. Cei trei au fost internaţi în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă, unde au primit tratament corespunzător. „Cei trei pac