Furunculul este o acumulare de puroi la nivelul pielii şi provine, în general, din cauza unei infecţii în sânge. Acesta se manifestă printr-o umflătură roşie, dureroasă, însoţită adesea de mâncărimi. Iată 4 metode prin care poţi scăpa de furuncul fără ajutorul unui medic:
Ceai negru
Ceaiul negru are puterea de a grăbi coacerea furunculului şi de a duce la vindecarea acestuia. Găseşte un ceai negru măcinat, pune câteva linguriţe într-un tifon şi scufundă-l cu totul în puţin apă fierbinte. Aplică apoi cataplasma pe furuncul, ţine-o aproximativ jumătate de oră şi repetă încă o dată operaţiunea după câteva ore (de două ori pe zi). Acest lucru te va scăpa mai repede de problemă.
Unguent cu antibiotic
La farmaciile veterinare se găseşte un unguent pe bază de antibiotic – Mibazon. Aplică în fiecare seară, timp de câteva zile, o cantitate generoasă de unguent pe suprafaţa furunculului şi acoperă zona cu un pansament steril. Dimineaţa dă jos pansamentul şi spală bine zona cu apă caldă şi gel de duş antibacterian.
Făină de in
Aplică pe zona cu furuncul cataplasme cu făină de in (se găseşte la magazinele Plafar). Încălzeşte puţină apă, pe care ulterior o amesteci cu o linguriţă de făină de in. Pune pasta rezultată peste zona afectată, adaugă un pansament steril şi lasă-l aşa până a doua zi dimineaţă. Furunculul se va sparge singur şi va dispărea după două – trei zile.
Foi de ceapă
Bagă o ceapă mică la cuptor pentru câteva minute. După ce o scoţi, desprinde câteva foi şi aplică-le pe furuncul. Înfăşoară zona cu pansament şi aşteaptă 5 – 6 ore până să îl dai jos (sau chiar mai mult, dacă se poate). Furunculul se va sparge singur – nu va mai trebui decât să îl cureţi, după ce dai bandajul jos, cu puţină betadină (antiseptic cu spectru larg antimicrobian, recomandat pentru dezinfectarea pielii).
Sfaturi utile
Dacă metodele de m