În ultimul weekend dinaintea începerii anului universitar, pe aleile Compexului Studenţesc din Regie, peste 13.000 de tineri veniţi din toate colţurile ţării se pregăteau să-şi ocupe locurile în cămin, cu gândul încă în vacanţă.
Frigidere cărate pe skateboard, pilote şi perne împachetate cu dragoste de mame grijulii, calculatoare, metri cubi de mâncare, volane pentru PlayStation, boxe şi cam tot ce poate spori confortul unui student. Toate îşi croiau drumul către intrările căminelor, printre feţele îngrijorate ale părinţilor şi cele râzând ale studenţilor, care abia aşteptau să se reîntoarcă sau să facă cunoştinţă cu legendara viaţă de cămin a studenţiei.
„Veteranii” căminelor se puteau citi de la o poştă. Părinţii dispăruseră din ecuaţia instalării, iar ultimele ore ale vacanţei de vară erau dedicate exclusiv reîntâlnirii cu vechii prieteni şi planificarea petrecerii de duminică noapte, ultima de vacanţă. La polul opus erau bobocii, înconjuraţi de părinţi şi fraţi care dădeau o mână de ajutor la căratul acaretului. Epuizaţi de emoţii dar şi de importanţa momentului, părinţii dădeau ultimele „indicaţii tehnice” bobocilor. Cu ochii căscaţi în jurul lor, aceştia păreau mult mai preocupaţi să asimileze mai repede şi mai natural poveştile auzite de la fraţi sau prieteni mai mari despre viaţa de cămin decât sfaturile părinţilor, auzite, poate, de mii de ori.
Anul acesta, aproximativ 90% din cererile de cazare într-o cameră din căminele Politehnicii au primit avzul rectoratului universităţii. Deşi bugetul instituţiei nu a permis renovarea tuturor căminelor, studenţii din provincie care au prins un pat într-o cameră din Regie se consideră norocoşi, chiar dacă au fost nevoiţi să zugrăvească sau să mai schimbe din mobila existentă în cameră. „Sunt anul I la Transporturi şi, la admitere, am avut o notă destul de bună aşa că am primit bursă şi loc în cămin. Cam