Întotdeauna mi-a plăcut aroma de afumătură în mâncărurile cu smântână. Această combinație mi se pare ideală.
De data aceasta vă propun o rețetă de spaghete. Nu voi intra în amănunte: sunt puse la fiert spaghetele, se strecoară și se clătesc cu apă rece (ca ăssă nu se lipească unele de altele).
Eu unul prefer să le gătesc la wok. Am pus ulei de măsline la încins, în care am pus la călit câțiva cîței de usturo. Cui îi place, poate pune și puțin ghimbir, tăiat foarte subțire (atenție! nu puneți foarte mult ghimbir – aroma lui este foarte puternică, iar preparatul se va iuți la gust).
Tăiați mușhiul afumat (poate fi și pastramă) de porc, dar puteți folosi și de pasăre, cubulețe și le puneți la călit. Când se rumenesc, adăugați pastele, pe care le amestecați continuu. Presărați cimbrul și busuiocul, sarea și pierul și amestecați bine. În momentul în care simțiți că întreaga compoziție se lipește, adăugați smântâna. La fel, lăsați compoziția câteva minute la foc potrivitr, amestecând contunuu. La final, luați de pe foc, adăugațiu pătrunjel verde (cui îi place) și radeți un pic de cașcaval, după care adăugați câteva minute la cuptorul încins, ca să se topească cașcavalul și să facă o crustă subțire.
Recomand un vin alb demisec la servire.
Poftă bună să aveți!
Întotdeauna mi-a plăcut aroma de afumătură în mâncărurile cu smântână. Această combinație mi se pare ideală.
De data aceasta vă propun o rețetă de spaghete. Nu voi intra în amănunte: sunt puse la fiert spaghetele, se strecoară și se clătesc cu apă rece (ca ăssă nu se lipească unele de altele).
Eu unul prefer să le gătesc la wok. Am pus ulei de măsline la încins, în care am pus la călit câțiva cîței de usturo. Cui îi place, poate pune și puțin ghimbir, tăiat foarte subțire (atenție! nu puneți foarte mult ghimbir – aroma lui este foarte puternică, iar preparatul se va iu