Numărul cazurilor de depresie a crescut simțitor în ultimii doi ani, marcați de criza financiară și măsurile de austeritate.
Potrivit unui sondaj realizat pe 7.000 de angajați din șapte țări, 10% dintre europeni și-au luat concediu din cauza depresiei, informează BBC News.
Mai mult, 20% dintre participanții la studiu au primit acest diagnostic de la medic într-un moment al vieții lor. Studiul a fost realizat în Marea Britanie, Germania, Italia, Danemarca, Turcia, Spania și Franța. Dintre acestea, Marea Britanie are cei mai mulți angajați deprimați- aproximativ 26%.
În mod surprizător, germanii care suferă de depresie își iau cele mai multe zile libere. La polul opus, turcii rămân la serviciu chiar daca sunt depresivi. În medie, europenii își iau 36 de zile de concediu atunci când se confruntă cu un episod depresiv.
Cercetătorii cred că, anual, depresia "costă" Europa zeci de miliarde de euro. În anul 2010, de exemplu, costul ajunsese la aproximativ 92 de miliarde de euro, cifră înfluențată mai ales de productivitatea scăzută în rândul angajaților deprimați.