Codruţa Kovesi îşi va încheia mâine activitatea la conducerea Ministerului Public, ea fiind singurul procuror general al României care îşi duce mandatul până la capăt, toţi predecesorii săi fiind schimbaţi din motive politice, cu excepţia lui Ilie Botoş, care a demisionat în urma scandalului Omar Hayssam. Sursa: Răzvan Vălcăneanţu
UPDATE ora 15.30 "Am decis să deleg o persoană care va asigura interimatul. Am demarat toată procedura pentru delegare de procuror general pentru domnul Daniel Morar. Nu exclud o candidatură pentru postul de procuror şef al DNA", a declarat Laura-Codruţa Kovesi.
"Am un mesaj special pentru colegii din echipa managerială. Am primit mai multe cereri de încetare a delegărilor din partea consilierilor mei şi a procurorilor Valentin Şelaru şi Marius Iacob. A fost semnat ordinul de revenire pe postul de procuror DIICOT Sibiu. Din 2008 se ştia că postul de procuror general va fi vacantat. Este o situaţie nefavorabilă pentru că nu a fost numit un nou procuror general şi nici nu există o propunere", a precizat Laura Codruţa Kovesi.
Valentin Şelaru ocupa funcţia de procuror-şef la Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică, iar Marius Iacob pe cea de adjunct al procurorului general al României.
"Daniel Morar are cea mai mare vechime la conducerea unei instituţii"
Conducerea DNA va fi preluată de unul dintre adjuncţii procurorului şef Daniel Morar. Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, l-a delegat pe şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, în funcţia de prim-adjunct al procurorului general, pentru şase luni. Ea a declarat că a luat această decizie pentru că Daniel Morar are cea mai mare vechime la conducerea unei instituţii, colaborează cu instituţiile europene, participând la evaluări în cadrul MCV, are experienţa necesară pentru a asigura măsurile de continuitate şi stabilitate în ceea ce priveşte ac