Sesiunea de reevaluare a angajaţilor din Poliţia Rutieră a continuat astăzi cu proba teoretică, după ce săptămâna trecută poliţiştii şi-au demonstrat pregătirea fizică.
Cei 48 de agenți de circulaţie din Capitală au avut de rezolvat un test grilă cu 20 de întrebări din legislația rutieră, codul contravențional și codul deontologic al polițistului, în fix 40 de minute, urmat de un examen oral.
„Proba teoretică este susținută de pe 1 până pe 12 octombrie. Pentru fiecare grupă care intră în examen sunt disponibile câte trei variante de teste, în plicuri sigilate. Pe 13 octombrie vor fi gata rezultatele", a spus Ion Bodrug, vicedirectorul Direcției poliție a MAI, președintele comisiei de evaluare, formată din 11 specialiști de la Interne, Centrul Naţional Anticorupție, Academia de Poliție și Consiliul Național pentru Participare.
Etica polițiștilor, probă teoretică
Cei care au citit legislația rutieră sau au reuşit să se „inspire" în timpul examenului s-au declarat mulțumiți de nivelul de dificultate. Ceilalți, însă, au picat cu brio. „M-au întrebat ceva despre intersecții. Ce treabă am eu cu asta?", a răbufnit un inspector rutier picat, după ce a ieșit din sala de examen.
„M-au întrebat în baza cărui act normativ înregistrăm solicitările de la cetățeni, ce este oprirea de serviciu și principiul moral al polițistului rutier. Am luat nota 8", a mărturisit Sergiu Buzu, ofițer la Poliția Rutieră a Capitalei.
„Sunt peste 100 de întrebări diferite, împărțite în plicuri sigilate. Nu vreau să am genii la Poliția Rutieră. Rămân polițiștii educați, care-și cunosc atribuțiile de serviciu", a precizat șeful Poliției Rutiere, Serghei Diaconu.
Examinarea agenților de circulație este privită însă cu alți ochi de către experți. „Este vorba despre reforma Ministerului de Interne, în care Poliția Rutieră va avea un nou statut. Cât privește testare