* "Rapsodia brăileană" a lui Jean Andrian s-a cântat, sâmbătă, la "Lyra"
Sâmbătă după-amiază, melomanii brăileni s-au delectat cu un spectacol ce a urmărit scoaterea din anonimat a compozitorului Jean Andrian. Acesta s-a născut la Tulcea, a urmat studiile la Bucureşti, dar a fost profesor de muzică la Brăila timp de 23 de ani. Această perioadă îndelungată, în care a trăit pe malul Dunării, l-a determinat să compună o rapsodie dedicată Brăilei, "Rapsodia brăileană". Aceasta a fost interpretată, sâmbătă, de orchestra Teatrului "Nae Leonard" din Galaţi.
Concertul a fost deschis cu o alocuţiune a dr. Nicu Teodorescu, care a trecut în revistă istoria muzicală a Brăilei şi a citit chiar spectacolele care au avut loc în oraşul nostru în luna septembrie a anului 1915. Pe lângă zecile de concerte, dintre care două au fost susţinute de marele George Enescu, au fost şi spectacole de teatru. Dr. Nicu Teodorescu a precizat că vorbind despre acele timpuri vrea să determine autorităţile să dea mai multă importanţă muzicii culte, faţă de alte arte, să scoată "din pâcla uitării" personalităţile muzicale ale oraşului. Ieri a fost rândul compozitorului Jean Andrian, din a cărui creaţie s-a ascultat: "Contempation" - vals de concert şi "Rapsodia brăileană", cu orchestraţia lui Theodor Rogalski. Orchestra Teatrului "Nae Leonard" a mai interpretat şi Concertul pentru flaut şi orchestră în sol major de Mozart, unde solistă a fost Oana Leonte. Orchestra a fost dirijată de maestrul Sorin Oancea.
Organizatorii evenimentului au fost: Uniunea Muzicienilor Interpreţi din România, Teatrul Muzical "Nae Leonard" din Galaţi, Instituţia Publică de Spectacole "Lyra".
* "Rapsodia brăileană" a lui Jean Andrian s-a cântat, sâmbătă, la "Lyra"
Sâmbătă după-amiază, melomanii brăileni s-au delectat cu un spectacol ce a urmărit scoaterea din anonimat a com