Pentru cei cărora nu le place brânza de burduf, le recomand următoarea rețetă, pe care o știu de când eram copil și pe care o folosea adesea mama, pentru că brânza de burduf nu prea se găsea în magazin sau la piață.
Se rade brânza telemea pe răzătoarea mare, se fierb un ou moale, pentru fiecare porție. Oul se curăță și se amestecă cu brânza. Se pune amestecul într-un bol sau o strachină de lut, peste care se taie câteva felii subțiri de unt, cât să le acopere.
Se prepară o mămăliguță „pripită“ sau moale, cum se spune în unele locuri. Imediat ce mămăliga este gata, se acoperă amestecul din strachina de lut (eu o prefer pentru că este foarte bună conducătoare de căldură) ca un capac și se pune circa cinci minute în cuptorul încins, pentru ca untul să se topească și să pătrundă în brânză.
Când se scoate din cuptor, mâncarea se poate servi fie simplă sau cu cârnați afumați prăjiți sau carne de la untură.
Poftă bună să aveți!
Pentru cei cărora nu le place brânza de burduf, le recomand următoarea rețetă, pe care o știu de când eram copil și pe care o folosea adesea mama, pentru că brânza de burduf nu prea se găsea în magazin sau la piață.
Se rade brânza telemea pe răzătoarea mare, se fierb un ou moale, pentru fiecare porție. Oul se curăță și se amestecă cu brânza. Se pune amestecul într-un bol sau o strachină de lut, peste care se taie câteva felii subțiri de unt, cât să le acopere.
Se prepară o mămăliguță „pripită“ sau moale, cum se spune în unele locuri. Imediat ce mămăliga este gata, se acoperă amestecul din strachina de lut (eu o prefer pentru că este foarte bună conducătoare de căldură) ca un capac și se pune circa cinci minute în cuptorul încins, pentru ca untul să se topească și să pătrundă în brânză.
Când se scoate din cuptor, mâncarea se poate servi fie simplă sau cu cârnați afumați prăjiți sau carne de la untură.