Cea mai veche unitate spitalicească din Craiova este înglodată în datorii, riscă oricând să rămână fără apă, curent şi căldură, iar posibilităţi de redresare a situaţiei din partea conducerii nu se întrevăd. Singura modalitate de a aduce spitalul pe linia de plutire este un ajutor bănesc din partea autorităţilor locale şi a sponsorilor.
Spitalul Municipal „Filantropia“ din Craiova a ajuns într-o situaţie dezastruoasă şi doar o minune îl mai poate scoate la liman. Unitatea sanitară adună, de câţiva ani, datorii după datorii, şi nici un ajutor primit până acum nu a putut-o aduce pe linia de plutire. Unitatea riscă din nou să rămână fără utilităţi, după ce a primit numeroase înştiinţări de la furnizori. Recent, maternitatea spitalului a rămas fără curent, însă a fost rebranşată rapid, la solicitarea primăriei, după ce s-au mai achitat câteva din facturile restante. Nici furnizorii de gaze nu le-au mai acordat înţelegere, de astăzi la spital urmând să se sisteze furnizarea de gaze naturale „în condiţiile neachitării debitelor restante de 483.500 de lei“, după cum se specifică în înştiinţarea primită de la GDF Suez.
„Trebuie să facem ceva ca să nu ne trezim fără căldură la iarnă. Gazele sunt chiar o mare problemă, pentru că, pe timp de iarnă, valoarea lunară a unei facturi poate ajunge şi la 200.000 de lei, o sumă imensă pentru noi. Clădirea este veche, de peste 100 de ani, izolaţiile nu sunt făcute bine, de aici şi consumul mare. Pentru gaze ne-ar trebui un parteneriat cu primăria, să ne ajute să plătim restanţele de 17 luni pe care le avem la GDF Suez. Reprezentanţii de la Craiova ai furnizorului de gaze nu mai vor să stea de vorbă cu noi, ne-au recomandat să discutăm cu conducerea de la Bucureşti“, a afirmat managerul Spitalului „Filantropia“, dr. Alice Gavrilă.
Banii de la guvern, insuficienţi
Luna trecută, unitatea medicală a pri