IAŞI. Între 1 şi 4 octombrie 2012, Şcoala Normală “Vasile Lupu” este gazda întâlnirii mai multor parteneri din strainatate, experţi în formarea profesională a educatorilor şi învăţătorilor. Această întâlnire face parte din programul reuniunilor de lucru organizate în cadrul Proiectului de Parteneriat Leonardo 2011-2013.
Valoarea proiectului este de 25 000 euro şi este intitulat Metode si strategii inovatoare de predare-invatare-evaluare pentru formarea competenţelor profesionale ale viitorilor educatori şi învăţători are ca parteneri Universitatea „Al.I. Cuza” – Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic, IUFM Niort – Universitatea Poitiers, Haute Ecole provinciale de Hainaut – Condorcet, Mons, Belgia şi Centrul Superior de Studii Universitare, La Salle, Madrid, din Spania.
Coordonatorul proiectului la nivelul Școlii Normale “Vasile Lupu„ este profesor Irina-Ofelia Cosovanu. Alţi 12 profesori de la aceasta unitate de invatamant sunt implicaţi în diverse activităţi din proiectul care urmăreşte să unească pregătirea practicii realizate în învăţământul preuniversitar şi cercetarea universitară a modalităților de optimizare și armonizare a competențelor teoretice și profesionale necesare viitorilor profesori.
Şcoala Normală „Vasile Lupu” este instituția europeană coordonatoare a acestui proiect, dată fiind experiența de aproape o sută șaizeci de ani în pregătirea învățătorilor și educatoarelor din țara noastră. Activităţile din cadrul întâlnirii de la Școala Normală din Iași sunt concepute pe două mari axe de dezbatere: Modele şi strategii de evaluare în formarea profesorilor şi Dinamica standardelor profesionale. Produsul acestor activităţi vizează realizarea unor instrumente comune, utile în formarea competențelor profesionale, la nivel european, precizează cei implicaţi în proiect.
IAŞI. Între 1 şi 4 octombrie 2012, Şcoala Normală “