În cadrul Zilelor educaţiei nonformale, la sfârşitul săptămânii trecute, au avut loc două evenimente importante pentru învăţământul sucevean. Pe 28 septembrie a avut loc consfătuirea anuală – educaţie permanentă, iar pe 29 septembrie, consfătuirea anuală la care au participat cadrele didactice de la Palatul Copiilor Suceava şi de la Cluburile Copiilor din judeţ. În cadrul întâlnirilor s-a discutat raportul activităţii educative şcolare şi extraşcolare, a fost supus atenţiei bilanţul programului „Şcoala Altfel”, dar au fost stabilite şi direcţiile strategice ale activităţii educative pentru anul şcolar 2012-2013. S-a luat în discuţie şi Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului Naţional al Elevilor, oferta de formare - programe educative pentru acest an şcolar, programe şi proiecte din cadrul Ministerului Educaţiei.
Activităţi extraşcolare, în completarea celor de la şcoală
Referitor la activitatea Cluburilor Copiilor şi a Palatului Copiilor Suceava, Tatiana Vîntur, inspector de specialitate educaţie permanentă la Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava, a scos în evidenţă faptul că rolul acestor instituţii, în care copiii desfăşoară activităţi extraşcolare, este definitoriu în descoperirea aptitudinilor copiilor, a talentelor acestora.
“Este locul în care copilul vine cu drag, desfăşoară activităţi extraşcolare, în completarea celor de la şcoală, şi unde, de obicei, se obţin rezultate deosebite, ca o încununare a muncii depuse de copii şi de cadrele didactice coordonatoare”, a mai completat Tatiana Vîntur.Profesionalizarea în educaţie nonformală s-a concretizat prin implementarea proiectelor de formare profesională Leonardo da Vinci: „Pregătirea formatorilor în scopul dobândirii de competenţe în domeniul educaţiei nonformale” (FnonF) – Sevilla şi „Metode şi strategii europene pentru dezvoltarea competenţelor cheie în mediul