Clubul din Manchester se laudă cu cel mai mare număr de suporteri din lume, 75 de milioane de fani, adică peste populaţia Marii Britanii (65 de milioane)!
Recunoscut neoficial drept clubul de fotbal cu cei mai mulţi fani la nivel mondial, Man United are peste 200 de fan-cluburi şi filiale ale organizaţiei suporterilor, în 24 de ţări. Specialiştii britanici în industria sportivă de la Deloitte au estimat un număr impresionant de 75 de milioane de susţinători ai echipei răspîndiţi pe mapamond. Asta înseamnă de 250 de ori populaţia municipiului Cluj-Napoca (300.000 locuitori) sau o galerie reunită la fel de numeroasă ca populaţia Spaniei şi a României la un loc!
CFR Cluj vs CFR Manchester
"Diavolii" au apărut în fotbal în 1878, sub denumirea FC Newton Heath LYR. Abrevierea înseamnă Lancashire and Yorkshire Railway, echipa din Manchester fiind la începuturi una feroviară! De altfel, fondator a fost departamentul "Transport şi Vagoane" al companiei, iar echipa a disputat vreme de doi ani partide doar împotriva unor selecţionate feroviare similare din Marea Britanie. Culorile clubului erau în acea vreme verde şi auriu, iar separarea de compania căilor ferate s-a făcut abia în sezonul 1892-1893.
Cum au ajuns "canarii" "capre" şi apoi diavoli"
Fred the Red este cea de-a şasea mascotă din istoria lui Manchester United şi e recunoscută ca atare din 1994. Personajul întruchipează un diavol, titulatura pe care echipa o moşteneşte de clubul de rugby Salford din oraş. Prima mascotă a clubului a fost un canar, urmat de un cîine Saint Bernard şi o capră! În anii '30, simbol a devenit Hoppy Thorne, un soldat fără un picior, urmat de Jack Irons, un personaj care nu se despărţea niciodată de o umbrelă alb-roşie. Între 1963 şi 1994, echipa nu a mai beneficiat de o mascotă prietenoasă, fiind vorba de anii în care huliganismul a fost la pu