După o zi în care Dan Diaconescu a reluat circul privind privatizarea Oltchim, fluturând hârtii despre bani pe care de fapt nu îi avea, premierul Victor Ponta a avut aseară o conferință de presă în care a pus punct procesului de privatizare, sugerând că patronul OTV va fi cercetat de procurori și că șeful OPSPCI ar putea fi demis.
1 /.
În cadrul conferinței de aseară, premierul Victor Ponta a declarat că circul provocat de Dan Diaconescu cu privire la privatizarea combinatului trebuia să centeze, motiv pentru care a anulat licitația.
Ponta a mai afirmat că autoritățile au încercat să afle cine se află în spatele lui Diaconescu, constatând că firma Gliding Ltd., care îi garanta lui DD cei 46 milioane de euro pentru privatizarea Oltchim, nu are cont la HSBC și nici nu există în Amsterdam. O firmă cu acelaşi nume există în Marea Britanie, dar se ocupă de afaceri imobiliare, iar Gliding Adventure şi Gliding Vintage din Olanda au ca obiect de activitate vânzarea de articole sportive, a afirmat premierul. Cum şi-a construit DD escrocheria
Nici Ewoud Lietaert Peerbolte, care într-un document oficial adresat Eximbank anunţa că pune 46 milioane euro la dipoziţia lui Dan Diaconescu, nu deține vreun cont la banca respectivă şi nici nu are domiciliul în Olanda.
"Ultima dată, domiciliul cunoscut era în Spania, de aceea, probabil, domnul Diaconescu a mers în Spania. Este scriitor de romane poliţiste şi semnează cu pseudonimul Ed Sanders", a explicat Victor Ponta.
De asemenea, compania DIV SOV Group, care era dispusă să pună 90 milioane euro la dispoziţia lui Dan Diaconescu, este o societate înregistrată în Rusia, cu un capital de doar 200 euro, iar în 2011 a avut o cifră de afaceri de 8.352 euro. Dan Diaconescu: "Vom face plângeri penale împotriva domnilor Ponta şi Vulpescu"
Nu în ultimul rând, primul ministru a arătat cu degetul și către R