Dan Diaconescu a dus ieri şapte saci cu bani la Ministerul Economiei. Nu a semnat contractul, dar nici nu a pierdut afacerea Oltchim. Cum vine asta? Eugen Anca, partenerul de afaceri din umbră al lui Diaconescu, ne-a destăinuit câteva momente picante din circul care se derulează de două săptămâni. Dan Diaconescu a dus ieri şapte saci cu bani la Ministerul Economiei. Nu a semnat contractul, dar nici nu a pierdut afacerea Oltchim. Cum vine asta? Eugen Anca, partenerul de afaceri din umbră al lui Diaconescu, ne-a destăinuit câteva momente picante din circul care se derulează de două săptămâni.
Data pe care toată lumea o credea limită pentru semnarea contractului Oltchim, între Dan Diaconescu şi statul român, a lămurit un lucru: bulibăşeala va continua. Dan Diaconescu vrea să modifice anumiţi termeni contractuali şi a dus şapte saci cu bani la Ministerul Muncii pentru plata salariilor la Oltchim, dar angajaţii tot nu-şi vor primi lefurile. Dedesubtul relaţiei între termenul pentru semnarea contractului, plata banilor şi noul termen apărut ieri pe firmament ne-a fost explicat de omul de afaceri german, de origine română, Eugen Anca.
“Iniţial, caietul de sarcini conţinea obligaţia de plată la data de 14 februarie 2013, data-limită la care trebuie să se încheie contractul. În ziua în care trebuiau depuse dosarele pentru licitaţie, aţi văzut că Dan Diaconescu l-a retras pe al său, a mărit oferta, apoi a vrut să redepună documentaţia, dar nu a fost lăsat de Remus Vulpescu (şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie - OPSI - n.r.), care susţinea că a întârziat câteva minute peste ora-limită. Până la urmă, Vulpescu l-a lăsat să depună dosarul, deşi Diaconescu chiar întârziase. De ce? O secretară a lui Remus Vulpescu a vărsat din greşeală cafea peste pagina patru, care a fost modificată şi ea, în sensul că banii să nu se mai dea la 14 februar