Romania este al saselea cel mai mare producator de vin din Uniunea Europeana, unul destul de important avand in vedere cele 180.000 de hectare pe care se cultiva vie, solul fertil si costurile reduse.
"Unicitatea Romaniei este data de solul ei, care da vinului caracteristici unice", sustine expertul Stephen Donnelly, noteaza cei de la Reuters.
Productia de vin a Romaniei este situata pe coasta vestica a tarii, de-a lungul Marii Negre, unde se regasesc soiuri precum Feteasca Neagra sau Tamaioasa Romaneasca.
"Cele mai cerute varietati la expozitiile din Londra au fost Feteasca Neagra si Tamaioasa Romaneasca, ambele sortimente locale", a adaugat expertul.
Multi importatori vestici nu clasifica Romania drept un membru important din grupul exportatorilor de vinuri, o cauza fiind imaginea "patata" a Romaniei.
Romania este al saselea cel mai mare producator de vin din Uniunea Europeana, unul destul de important avand in vedere cele 180.000 de hectare pe care se cultiva vie, solul fertil si costurile reduse.
"Unicitatea Romaniei este data de solul ei, care da vinului caracteristici unice", sustine expertul Stephen Donnelly, noteaza cei de la Reuters.
Productia de vin a Romaniei este situata pe coasta vestica a tarii, de-a lungul Marii Negre, unde se regasesc soiuri precum Feteasca Neagra sau Tamaioasa Romaneasca.
"Cele mai cerute varietati la expozitiile din Londra au fost Feteasca Neagra si Tamaioasa Romaneasca, ambele sortimente locale", a adaugat expertul.
Multi importatori vestici nu clasifica Romania drept un membru important din grupul exportatorilor de vinuri, o cauza fiind imaginea "patata" a Romaniei.