Bananele sunt adevarate surse naturale de energie, fiind pline de potasiu, care creste rezistenta organismului.
O banana are in jur de 422 de miligrame de potasiu, cam 11% din cantitatea zilnica de care are nevoie un adult. Totusi, sunt unele alimente care o depasesc, potrivit Huffington Post:
Cartofii
Mananca un cartof mediu copt si vei beneficia de 751 mg de potasiu. Un cartof mediu are 542 mg de potasiu si este plin de betacaroten, un antioxidant foarte puternic.
Legume cu frunze verzi
O cana de sfecla are 961 de miligrame de potasiu, mai mult decat dublu fata de o banana. Spanacul are 839 mg de potasiu in aceeasi cantitate, iar fasolea verde are 1.300 mg.
Fasolea
Sunt multe varietati de fasole si toate sunt bogate in potasiu, inclusiv fasolea alba, care are 707 mg de potasiu la o cana. Lintea are 731 de mg.
Dovlecii
O cana plina de dovleac are 582 mg de potasiu, plus multa vitamina A si omega 3.
Iaurtul
Un pahar de iaurt are 521 mg de potasiu. Trebuie doar sa ai grija ca acesta sa fie simplu, fara fructe sau zahar adaugat.
Avocado
Un avocado are de doua ori mai mult potasiu decat o banana, respectiv 975 mg. Chiar daca nu mananci tot fructul odata, pune-l in salate, sucuri de fructe si legume si alte feluri de mancare.
Sosul de rosii
O cana de sos de rosii are pana la 800 mg de potasiu. Asigura-te doar ca nu are adaugata foarte multa sare, dar nici zahar.
Pestele
Halibutul are 449 mg de potasiu pe portie, putin mai mult decat o banana medie. Somonul si scoicile sunt si ele bune din acest punct de vedere.
Stafidele
Aceste mici fructe uscate sunt bogate in potasiu, o singura gustare mica oferindu-ti 322 mg. Ai grija la calorii, insa. Si caisele uscate