Traim vremuri paradoxale, cand unii mor de prea multa munca si altii mor de plictiseala. De fapt, munca n-a omorat pe nimeni niciodata, doar consecintele unei activitati prea intense si stresante pot duce adesea la un risc major de boli de inima si depresie.
Cei care muncesc nu trebuie sa uite ca noaptea e pentru somn si ca un adult are nevoie de sapte - opt ore de somn. Ca sa fii in forma pentru activitatea de a doua zi si sa faci totul bine si la timp, trebuie sa fii odihnit. Stabileste-ti o ora la care sa te culci, moment in care sa te debarasezi de problemele care te framanta. Creierul are nevoie de odihna.
Daca serviciul iti permite, un somn mic, profund si odihnitor de dupa amiaza, ar fi ideal. Somnul de dupa-amiaza, care poate fi de 15 - 20 de minute, relaxeaza, elimina stresul acumulat in primele ore ale zilei, incarca organismul cu energie pozitiva si creste capacitatea creierului de a acumula noi informatii.
Daca te concentrezi greu, retii detaliile cu dificultate si uiti repede tot felul de lucruri nu e deloc bine. Toate acestea sunt semnale de alarma din partea creierului. In timp, oboseala acumulata poate duce la dementa, care poate fi prevenita cu ajutorul miscarii, alimentatiei sanatoase, dar mai ales cu odihna suficienta.
Hipertensiune arteriala si colesterol marit
Daca muncesti prea mult, fara pauze, fara a-ti oferi momente de relaxare in natura sau renunti la concediu din dorinta de a indeplini mai repede niste sarcini, hipertensiunea arteriala si colesterolul marit iti pot pune inima in pericol.
Femeile, mai ales, cand sunt incoltite de prea multe responsabilitati, au o pofta de mancare excesiva, ajungand astfel la kilograme in plus, ceea ce nu e nici sanatos, nici de dorit. Analizeaza-te, testeaza-te si vezi cat poti face si unde si cand trebuie sa te opresti.
Nimen