Peste 100 de polițiști vrânceni au fost pârâți la șefi, de la începutul anului și până în prezent. Reclamațiile au venit din partea cetățenilor nemulțumiți de felul în care aceștia le-au rezolvat problemele. În unele cazuri sesizările au fost reale, în altele, închipuite.
Peste 100 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea au fost reclamaţi de cetăţeni superiorilor, de la începutul anului şi până în prezent. În astfel de situaţii, poliţiştii sunt cer-cetaţi, iniţial, de colegii lor de la Biroul de Control Intern, unde ajung toate reclamaţiile formulate de persoanele nemulţumite. Dacă este cazul, plângerile sunt înaintate procurorilor.
Potrivit informaţiilor primite de la purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, inspectorul Bogdan Toader, de la începutul anului şi până în prezent au fost înregistrate 121 de petiţii privind diferite aspecte legate de activitatea lucrătorilor de poliţie din judeţul nostru. Oamenii au fost nemulţumiţi de modul în care au fost efectuate cercetări în anumite cazuri, au reclamat abuzuri în serviciu sau comportamente necorespunzătoare, ori s-au plâns de soluţionarea în mod nesatisfăcător a unor plângeri. De asemenea, au fost reclamate, mai rar ce-i drept, şi fapte de violenţă săvârşite de poliţişti.
Atenţionări şi dosare penale
Cele mai multe dintre sesizările cetăţenilor nu s-au confirmat, iar în cazurile în care reclamaţiile s-au confirmat, poliţiştii au fost traşi la răspundere. 29 dintre oamenii legii fac obiectul unor dosare penale. „Ca urmare a soluţionării petiţiilor, a fost luată măsura atenţionării faţă de 8 poliţişti. Analizând conţinutul petiţiilor formulate, un număr de 29 de petiţii au fost înaintate unităţilor de Parchet, precum şi altor organe competente, având în vedere faptul că erau sesizate aspecte penale”, a explicat inspectorul Bogdan Toader