Mâncarea de tip fast-food produsă de celebrul lanţ McDonald’s a stârnit de-a lungul timpului controverse printre consumatorii şi specialiştii alimentari din întreaga lume. Mai exact, specialiştii în domeniu au fost întotdeauna intrigaţi de proprietăţile acestor alimente care nu se strică aproape niciodată.
Un client curios din Canada a adresat o întrebare companiei McDonald’s cu privire la motivul pentru care hamburgerii serviţi de producător în întreaga lume se strică foarte greu, scrie Business Insider.
Mai exact, clientul curios a întrebat pur şi simplu “De ce nu se strică hamburgerii de la McDonald’s?”, pornind probabil de la ideea că acest tip de sandwich, lăsat şi pentru câteva luni la temperatura camerei, nu suferă alterări majore. Pe deasupra, acest tip de “comportament” pe care îl adoptă produsele McDonald’s se menţine şi la cartofii prăjiţi.
McDonald’s a decis să îl consulte pe doctorul Keith Warriner din cadrul Universităţii Guelph’s, oferind astfel un răspuns la întrebare.
Pe parcursul anilor au tot apărut în presă, cât şi pe internet, foarte multe filme şi fotografii în care produsele McDonald’s erau studiate timp de zile întregi pentru a se observa dacă hamburgerii au totuşi tendinţa de a se strica. Printre primele teorii cu privire la longevitatea acestui tip de aliment s-a aflat ideea că “hamburgerii nu se strică pentru o bună bucată de vreme deoarece sunt plini de chimicale”.
Totuşi, în realitate, hamburgerii, cartofii prăjiţi sau celebrele nuggets de la McDonald’s sunt ca şi celelalte alimente pe care le consumăm, având posibilitatea să reziste nealterate o perioadă de timp dacă sunt păstrate în condiţii optime.
Microbii şi bacteriile care cauzează alterarea alimentelor sunt aceleaşi pentru toate tipurile de mâncăruri, acestea având nevoie de apă, nutrienţi şi căldură pentru a se putea dezvolta. Dacă unul di