Japonezii de la Sony au lansat acest telefon la începutul acestui an cu gândul că va fi un telefon de top. A fost chiar flagship-ul lor de la acel moment. Acum, ajunşi deja în toamnă, Sony a venit cu noi modele. Seriile de Xperia T, J şi V. Sper pentru cei de la Sony ca noul Xperia T, noul lor flagship să aducă performanţe mult mai bune decât bătrânul S pe care l-am avut în ultima săptămână cu mine.
Aveam aşteptări mai mari de la acest telefon. Când ai în echipare un procesor Qualcomm Snapdragon dual-core de 1.5 GHz, 1 GB de RAM şi un procesor grafic Adreno 220 chiar ai aşteptări. Nici display-ul nu este unul modest, un LCD capacitiv, de 4,3 inci, care are o densitate a pixelilor de 342 per inci, mai mare decât pe iPhone 5 (326 ppi - n.r.) şi care permite redarea imaginilor la o rezoluţie de 720x1280 pixeli. 12 megapixeli pentru camera principală, 32 GB spaţiu de stocare.
Acestea nu sunt dotări de telefon modest. Cred că undeva cei de la Sony au uitat să optimizeze software-ul cu partea hardware. După părerea mea, cei de la Sony au pus presiune pe ei înşişi când au echipat acest telefon. Ca aspect mi se pare prea butucănos. Prea mare. Xperia S este pătrăţos. În buzunar pare că ai un pachet de ţigări, şi nu un telefon.
Orice temă am încercat, ecranul mi s-a părut neprietenos. Întunecos şi prea puţin atractiv.
Pot spune, fără să îmi fie teamă că greşesc, că fratele mai mic al acestui telefon, Xperia U, mi s-a părut mult mai bine pus la punct. Cu o echipare mai modestă, plăcerea de a-l utiliza a fost alta. Mi s-a părut mult mai bun la capitolul detalii.
În convorbiri telefonice este bun. Experienţa cuplului Sony Ericsson se vede la acest capitol. În comparaţie cu HTC One S este mult mai bun. Xperis S mai ia şi câte o pauză. Rulând prin meniuri şi aplicaţii, se mai blochează pentru o secundă-două. Xperia U nu avea astfel de probleme, care na