Cu toţii ştim că acest produs este un supliment nutritiv consumat în special de culturişti sau de sportivi pentru a-şi ajuta corpul să facă faţă eforturilor depuse sau persoanelor care se grăbesc în a dezvolta o masă musculară puternică. Atunci, ce legătură are cu depresia?
Creatina economiseşte proteine şi stimulează producţia hormonului de creştere la tineri. Practic efectul resimţit de cei care consumă acest supliment nutritiv este sporirea energiei, capacitatea de a-ţi lucra grupele musculare mai mult timp - aproape dublează numărul seturilor de exerciţii - şi ţine sportivul în sala de forţă cu orele, iar în cazul consumului de creatină după depunerea unui efort considerabil, celulele se refac mult mai repede.
După ani la rând în care creatina a fost considerat un supliment adresat aproape în exclusivitate bărbaţilor, iată că există şi un efect benefic pentru ambele sexe, în special pentru femei - combate depresia. Un studiu efectuat de o universitate din Statele Unite ale Americii a relevat că dacă o persoană depresivă consumă 5 grame de creatină alături de antidepresivele zilnice, perioada de vindecare este de două ori mai rapidă.
Cum funcţionează?
Creatina este în sine un aminoacid pe care corpul îl produce şi singur şi care este suplimentat la fiecare masă bogată în carne şi peşte. Corpul uman transformă această creatină într-o moleculă denumită fosfocreatină care se stochează în muşchi şi în creier şi produce energie, potrivit womenshealth.com.
Principalul simptom al depresiei este oboseala psihică. În cazul persoanelor suferinde de depresie, orice rutină, orice activitate uzuală devine o corvoadă complicată, greu de dus până la capăt. De aceea, cercetătorii consideră că acest supliment nutritiv poate ajuta. Sporind nivelul energiei generate la nivel cerebral, activităţile sunt mai logice şi uşor de îndeplinit, iar efectul pe ca