Raceala si gripa dau deja tarcoale, din ce in ce mai multa lume incepand sa stranute si sa tuseasca. Se poate intampla ca sistemul imunitar sa fie prins cu garda jos, asa ca are nevoie de ajutoare care sa-l intareasca.
Iata ce alimente de toamna nu tebuie sa iti lipseasca din dieta daca vrei sa tii bolile departe de tine la inceput de sezon rece, conform Medical Daily:
Varza
Desi varza este de multe ori uitata, este unul dintre cele mai bune produse pe care le poti consuma crude. Contine potasiu, vitamina C, K si A, calciu, beta-caroten si luteina. Datorita faptului ca este bogata in vitamina K, ajuta si la reducerea cearcanelor si a vanatailor.
Sfecla rosie
Sfecla rosie este bogata in antioxidanti si elemente antiinflamatoare, iar sucul din aceasta reduce presiunea sanguina, riscul bolilor de inima si infarctului. In plus, in cazul barbatilor, imbunatateste performantele sexuale.
Merele
Merele contin quercitina si polifenoli, care ajuta la prevenirea bolii Alzheimer. Doctorii mai folosesc aceste elemente si pentru tratarea diabetului, a cataractei si a gutei.
Rodiile
Rodiile sunt o sursa incredibila de antioxidanti, ajutand la combaterea radicalilor liberi. Ajuta la mentinerea apei din organism si la echilibrarea aciditatii. In plus, sustin sistemul imunitar.
Anghinarea
Anghinarea contine nutrienti precum fibre alimentare, vitamina A si C, riboflavina, niacina si magneziu. Ajuta la scaderea nivelului de colesterol si la o buna digestie, eliminand simptomele intestinului iritabil.
Stridiile
Desi stridiile pot provoca alergii, sunt o sursa excelenta de fier. O portie de 5 stridii medii ofera 5 mg de fier, cam 30% din necesarul zilnic.
Dovlecii
Dovlecii nu sunt buni doar pentru a face figurine ciuda