Tribunalul Bucuresti a respins miercuri cererea facuta de Adrian Nastase de scadere din pedeapsa de doi ani de inchisoare a celor sase zile in care a fost internat in Spitalul Floreasca imediat dupa tentativa de sinucidere din 20 iunie.
Decizia nu este definitiva si irevocabila, ea putand fi contestata la Curtea de Apel, informeaza B1TV.
Adrian Nastase a fost adus marti la tribunal pentru a-si prezenta punctul de vedere, impreuna cu avocatii sai. Acestia au sustinut ca fostul premier si-a inceput executarea mandatului in seara in care i-au fost inmanate toate documentele de catre politistii veniti la locuinta sa. Mai mult, ei sustin ca, pe toata perioada in care a fost internat in Spitalul Floreasca dupa ce a incercat sa se sinucida, Adrian Nastase s-a aflat sub paza.
In replica, procurorii au aratat ca legea prevede foarte clar ca Adrian Nastase nu a avut statut de detinut decat din momentul in care s-au derulat procedurile de incarcerare, respectiv predarea detinutului in baza unui proces verbal si inmatricularea acestuia sub un numar.
In cazul lui Adrian Nastase, curgerea perioadei de detentie a inceput abia in momentul in care acesta a ajuns in penitenciar, a primit numarul de inmatriculare si i s-au luat toate datele personale, au mai sustinut procurorii, pana atunci executarea mandatului de arestare nu a avut finalizare.
Un argument in plus ca nu se poate vorbi despre detentie in cazul celor 6 zile petrecute de Adrian Nastase la Spitalul Floreasca este acela ca, si daca a fost pazit de politisti, fostul premier a primit zilnic vizite din partea familiei si prietenilor, in conditiile in care legea prevede foarte clar ca un detinut nu are dreptul decat la 4 vizite ale familiei pe luna.
Juristii mai spun ca Adrian Nastase nu a fost impiedicat de cineva sa inceapa perioada de detentie, nu l-a v