Meniul din 1906 va fi scos azi la licitaţie, valoarea sa estimativă fiind între 60 şi 90 de euro Take Ionescu, cel care a înfiinţat, în 1908, Partidul Conservator Democrat Camil Petrescu obişnuia să bea la Capşa cafea cu lapte în fiecare dimineaţă Liviu Rebreanu Casa Capşa a răma un reper pentru bucureşteni şi nu numai Restaurantul Capşa era, la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului XX, locul de întâlnire al elitelor vremii. Tudor Arghezi a dat o definiţie a spiritului ales al localului: "Dacă eşti prost la Capşa, este imposibil să fii deştept altundeva". Brătienii sau Take Ionescu frecventau cafeneaua şi puneau acolo ţara la cale. Ulterior, scriitorii şi-au făcut din Capşa o a doua casă, iar Liviu Rebreanu, Camil Petrescu, Ionel Teodoreanu sau Ion Minulescu veneau încă de dimineaţă să îşi bea cafeaua. În 1906 are este sărbătorit acolo jubileul de 40 de ani de domnie a regelui Carol I, iar meniul original a fost păstrat până azi, când va fi scos la licitaţie. Potrivit Artmark, meniul era folosit nu doar pentru anunţarea felurilor de mâncare care urmau să fie servite, ci şi ca invitaţie propriu-zisă. "Casa Capşa îşi onora oaspeţii cu "filet de boeuf Brillat-
Savarin", ca un omagiu adus marelui gastronom francez din a doua jumătate a secolului al XVIII-lea, vinuri de Drăgăşani şi Xeres, şampanii Mumm şi Capşa şi multe alte bunătăţi". De pe mese nu au lipsit jambonul de Praga, somonul de Loire, file-ul de vită, şerbetul de cireşe sau fructele proaspete.
Casa Capşa a fost deschisă în 1891 de patru fraţi veniţi din Macedonia - Vasile, Anton, Constantin şi Aron. Iniţial, ei aduceau deserturile şi ciocolata de la Paris, dar, cu timpul, şi-au "şcolit" bucătari în prepararea delicateselor, reuşind să transforme locul într-unul din cele mai apreciate.
Butoni regali, licitaţi pentru 1.200 de euro
Artmark scoate astăzi la l