Conform Doctorului William Davis, un cardiolog care a publicat o carte despre cel mai popular grau din lume, spune ca graul modern este "otrava cronica perfecta".
Davis spune ca graul pe care-l mancam zilele acestea nu este acelasi grau de pe vremea bunicii. "Este o planta de 45 de cm creata intr-un studiu genetic in anii 60-70", spune acesta in "CBS This Morning"."Acesta are multe proprietati noi despre care nimeni nu v-a spus, cum ar fi o proteina numita gliadin. Nu este gluten. Nu ma adresez oamenilor sensibili la gluten sau celor cu boli celiace. Vorbesc despre toata lumea in general, deoarece toti sunt susceptibili proteinei gliadin, care este un opiaceu. Aceasta proteina se infiltreaza in receptorii de opiacee din creier, lucru care stimuleaza apetitul in majoritatea persoanelor, ceea ce duce la un consum cu 440 mai multe calorii zilnic, 365 de zile pe an".
Intrebat daca industria agricola ar putea schimba soiul de grau recoltat in varianta precedenta, Davis spune ca ar putea, dar nu ar fi posibil din punct de vedere economic deoarece acestea dau un randament mai mic pe hectar. Oricum, Davis spune ca a inceput o miscare masiva in care oamenii renunta la grau, lucru care duce la o substantiala scadere in greutate.
"Daca trei oameni pierd 3 kilograme din greutate nu-i cine stie ce, insa vedem sute de mii de cazuri in care acestia pierd 20, 40 sau chiar 70 de kilograme. Diabeticii dau semne de vindecare, iar oamenii cu artrita par sa aiba parte de o ameliorare substantiala a bolii. De asemenea exista multe cazuri in care oamenii scapa de umflarea picioarelor, refluxul acid, sindromul de colon iritabil, depresia, precum si alte afectiuni zi de zi", spune Davis.
Pentru a evita aceste produse cu continut de grau, Davis sugereaza consumul de "mancare adevarata", cum ar fi avocado, masline, ulei de masli