Persoanele care mănâncă zilnic iaurt prezintă un risc scăzut de a face hipertensiune. La această concluzie a ajuns un grup de cercetători americani care susţine că acest aliment este un mijloc eficient de a combate hipertensiunea arterială, atât timp cât includerea iaurtului în dieta nu creşte numărul de calorii consumate zilnic.
În urma unui studiu care a durat 15 ani, oamenii de ştiinţă au constatat că persoanele care mănâncă în mod regulat iaurt sunt mai puţin predispuse la hipertensiune arterială, spre deosebire de cele care consumă doar din când în când acest produs, scrie Agerpres.
Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au monitorizat un grup de 2.000 de persoane sănătoase din punct de vedere clinic şi care nu sufereau de hipertensiune arterială la începutul experimentului.
Î
Persoanele care mănâncă zilnic iaurt prezintă un risc scăzut de a face hipertensiune. La această concluzie a ajuns un grup de cercetători americani care susţine că acest aliment este un mijloc eficient de a combate hipertensiunea arterială, atât timp cât includerea iaurtului în dieta nu creşte numărul de calorii consumate zilnic.
În urma unui studiu care a durat 15 ani, oamenii de ştiinţă au constatat că persoanele care mănâncă în mod regulat iaurt sunt mai puţin predispuse la hipertensiune arterială, spre deosebire de cele care consumă doar din când în când acest produs, scrie Agerpres.
Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au monitorizat un grup de 2.000 de persoane sănătoase din punct de vedere clinic şi care nu sufereau de hipertensiune arterială la începutul experimentului.
Î