Catre finalul oricarui interviu de angajare, recrutorii te invita sa le adresezi cateva intrebari, in cazul in care ai nelamuriri.
Specialistii in resurse umane iti recomanda sa ai pregatite doua sau trei intrebari, ca sa lasi o impresie buna. Atentie, insa, sa nu "dai cu bata in balta" si sa pui intrebari nepotrivite, care sa
Gafele pe care trebuie sa le eviti, potrivit unui articol din Business Insider.com:
1. Aveti de gand sa imi monitorizati activitatea pe Facebook? Nu este recomandat sa transmiti din start mesajul ca ai de gand sa stai pe site-uri de socializare sau pe Yahoo Messanger.
2. Dupa cat timp putem discuta o promovare? Niciun angajator nu isi doreste sa te angajeze pe o perioada scurta, dupa care tu sa vrei mai mult si sa lasi iarasi postul vacant.
3. Am sanse sa primesc un birou doar al meu? Pretentiile de acest gen pot fi adecvate doar la nivel de top management, in rest solicitarea pare o fita si angajatorii se vor gandi mai bine la profilul tau psihologic.
4. Pot sa intarzii uneori si sa plec mai devreme, atat timp cat imi rezolv toate sarcinile de serviciu? Tema este rationala si are sens, insa angajatorii vor citi altceva in mesajul tau: este o persoana care va trage chiulul, nu prea are chef sa munceasca.
5. Cand discutam maririle de salariu? Nu este indicat sa arati ca te gandesti doar la bani, angjatorii vor sa vada la tine in primul rand determinarea de a-ti face treaba ca lumea. Discutiile despre remunerare vor veni ulterior.
Alte intrebari pe care ar fi bine sa le eviti: Pot sa lucrez de acasa? Cat de des voi fi supus unor evaluari de performanta? Cine sunt competitorii companiei dvs? Vreti sa va arat ce recomandari bune am? Plus: toate intrebarile care incep cu "de ce"; au o tenta negativa, agresiva pentru unii recrutori.
S