Remus Vulpescu, şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), a făcut ieri gestul cerut de premierul Victor Ponta şi şi-a prezentat demisia din funcţie. "Şeful OPSPI, Remus Vulpescu, înaintează demisia sa către Ministrul Economiei, cerând totodată scuze publicului şi conducerii statului român pentru insuccesul licitaţiei din 21 septembrie pentru privatizarea Oltchim", se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.
Plecarea lui Romulus Vulpescu din funcţia de şef al Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) ridică semne de întrebare asupra continuării mandatului de la Hidroelectrica. Vulpescu este aici administrator special, în virtutea faptului că avea funcţia de şef al Oficiului, instituţie subordonată MEC.
Faptul că Vulpescu şi-a negociat în timpul ultimelor zile un post în Consiliul de Supraveghere din partea Fondului Proprietatea face ca activitatea acestuia în interiorul instituţiei de stat să fie judecată cu suspiciune. În interiorul companiilor unde statul deţine acţiuni împreună cu Fondul Proprietatea au fost numeroase cazuri când voturile din interiorul Consiliilor de Administraţie ale celor două entităţi au fost opozabile, deci statul şi Fondul Proprietatea au avut interese contrare. Cu atât mai mult ridică semne de întrebare oferta făcută de Fondul Proprietatea lui Vulpescu.
Ministrul Chiţoiu, pe baza informaţiilor furnizate de serviciile secrete, trebuie să înlăture orice suspiciune atât asupra OPSPI, cât şi a persoanelor care au avut mandat de reprezentare. Jocul corect cu interesele statului nu poate fi virusat de oferte consistente din partea concurenţilor.
Plângere penală pe mail
Deşi demisia lui Vulpescu ar fi trebuit să pună capăt circului din ultimele zile, reprezentanţii statului au reuşit încă o dată să se facă de râs pe mâna ac