Poate ca deja incepi sa duci dorul zilelor calduroase, al primelor fructe si al legumelor proaspete, abia coapte, dar nici toamna nu se lasa mai prejos, ci vine cu bunatatile ei.
Iata cu ce te poti infrupta in aceasta perioada, conform Huffington Post:
Dovlecii
Dovlecii sunt foarte bogati in alfa si beta-caroten, doi nutrienti care sunt asociati cu longevitatea. Pulpa lor abunda in fibre, ajutandu-te sa iti mentii senzatia de satietate, iar semintele au o multime de grasimi sanatoase.
Morcovii
Morcovii sunt o sursa de vitamina A si beta-caroten, dar sunt bogati si in fibre, potasiu si vitaminele C si K. Daca nu ii poti rontai ca atare, poti stoarce suc din ei, dar astfel pierzi fibre importante.
Rodiile
Rodiile sunt pline de antioxidanti, fibre si vitaminele C si K, ele scazand riscul de cancer la prostata si san. Daca bei suc, fa-l din tot fructul, inclusiv coaja, care in mod normal ar fi prea greu si neplacut de consumat.
Anghinarea
Anghinarea este si ea bogata in vitamina C, fibre si antioxidanti. Studiile arata ca are o densitate de asemenea substante chiar mai mare decat ciocolata neagra sau afinele. In plus, este si foarte saraca in calorii.
Sfecla rosie
Culoarea acestei legume spune multe despre puterea ei antioxidanta si antiinflamatorie, similara cu a rodiilor si a afinelor.
Poate fi consumata si cruda, rasa in salate, si coapta, dar si sub forma de piure.
Varza
Atunci cand nu este alaturata unei bucati grase si afumate de carne de porc, varza este foarte buna pentru sanatate. Contine vitamina C, fibre si potasiu, scazand riscul de cancer la fel ca o alta leguma din aceeasi familie, broccoli.
Ceapa
Ceapa scade colesterolul si presiunea sanguina, reducand riscul de cancer de pr