Aşa-numiţii „băieţi deştepţi” încearcă prin căile de atac permise de lege, dar şi prin diverse „tertipuri avocăţeşti” să anuleze hotărârea de deschidere a insolvenţei Hidroelectrica, potrivit administratorului judiciar al Hidroelectrica, Euro Insol SPRL.
Anularea hotărârii de insolvenţă a Hidroelectrica ar reactiva contractele cu "băieţii deştepţi", compania riscând să intre în faliment, arată administratorul judiciar al Hidroelectrica.
Curtea de Apel Bucureşti va judeca joi recursurile formulate de Alpiq RomIndustries, Alpiq RomEnergie şi Hidrosind împotriva hotărârii de deschidere a procedurii insolvenţei Hidroelectrica pronunţată de către Tribunalul Bucuresti în data de 20 iunie 2012.
"Decizia Tribunalului Bucureşti de deschidere a procedurii insolvenţei Hidroelectrica este criticată în principal pe considerente de ordin procedural, dar se încearcă şi acreditarea ideii că societatea nu ar fi in insolvenţă şi că scopul deschiderii procedurii ar fi fost doar denunţarea contractelor încheiate cu <>", se arată într-un comunicat al Euro Insol SPRL remis gândul.
Aceste susţineri sunt contrazise de concluziile Raportului asupra cauzelor insolventei Hidroelectrica intocmit de administratorul judiciar Euro Insol şi de tabelul preliminar al creanţelor, în care sunt inregistrati 381 de creditori cu o valoare totală a creanţelor solicitate de 5,49 miliarde lei, din care 3,5 miliarde lei admise, 0,8 miliarde lei admise sub conditie şi 1,1 miliarde lei respinse, arată avocatul Remus Borza, reprezentantul Euro Insol.
"Se pare însă că <> utilizează nu numai căile de atac permise de lege, ci şi diverse tertipuri avocăţeşti şi procedurale pentru a-şi proteja interesele şi câştigurile exorbitante pe care le obţineau din contractele bilaterale, anterior denunţării lor de către administratorul judiciar", se arată