Curtea de Apel Bucureşti va judeca pe 11 octombrie recursurile formulate de Alpiq RomIndustries, Alpiq RomEnergie şi Hidrosind împotriva hotărârii de deschidere a procedurii insolvenţei Hidroelectrica, pronunţată de către Tribunalul Bucureşti la 20 iunie, ne-a declarat Remus Vulpescu, administratorul special al Hidroelectrica.
Domnia sa este supărat pe sindicaliştii de la Hidrosind, care au contestat şi ei intrarea companiei în insolvenţă. Administratorul special susţine că unii reprezentanţi sindicali îi sprijină cu tot dinadinsul pe "băieţii deştepţi" care au avut contracte directe cu Hidroelectrica, împotriva evidenţelor şi membrilor sindicatului şi că "băieţii deştepţi" doresc să-şi reintre în drepturi.
Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica SA, a denunţat, în vară, contractele păguboase cu furnizorii de energie, printre care se numărăr şi cele două companii din grupul Alpiq. Societatea a anunţat, miercuri seară: "Decizia Tribunalului Bucureşti de deschidere a procedurii insolvenţei Hidroelectrica este criticată în principal pe considerente de ordin procedural, dar se încearcă şi acreditarea ideii că societatea nu ar fi în insolvenţă şi că scopul deschiderii procedurii ar fi fost doar denunţarea contractelor încheiate cu < băieţii deştepţi >. Aceste susţineri sunt contrazise de concluziile raportului asupra cauzelor şi împrejurărilor insolvenţei Hidroelectrica întocmit de administratorul judiciar Euro Insol şi de tabelul preliminar al creanţelor, în care sunt înregistraţi 381 de creditori cu o valoare totală a creanţelor solicitate de 5,49 miliarde lei, din care 3,5 miliarde lei admise, 800 milioane lei admise sub condiţie şi 1,1 miliarde lei respinse".
Potrivit Mediafax, Remus Borza, directorul Euro Insol, a declarat, ieri, la Curtea de Apel: "Este în interesul tuturor, bănci, politicieni, angajaţi, manageri la Hidroelectrica ş