Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop, s-a întâlnit ieri cu ambasadorul Italiei la Bucureşti, Mario Cospito, tema principală abordată în cadrul acestei întâlniri fiind modificarea Legii 62/2011.
În cadrul întâlnirii la care au participat şi Costantino Tarducci, şeful Biroului Economic şi Comercial al Ambasadei, Giuseppe Cangelosi, delegat pentru sectorul manufacturei Confindustria România, Adrian Dimache, secretar general Camera de Comerţ şi reprezentanţi ai Confindustria România s-au discutat propunerile referitoare la pachetul de legi privind dialogul social înaintate de confederaţiile sindicale şi patronale din ţata noastră.
În opinia lui Giuseppe Cangelosi, propunerile formulate de cele cinci confederaţii sindicale şi cele patru confederaţii patronale necesită modificări urgente, astfel încât piaţa muncii din România să nu sufere distorsiuni majore, care ar duce la retragerea multor investitori străini.
La rândul său, ambasadorul Italiei, Mario Cospito, este de părere că, la nivelul Europei Occidentale, tendinţa de flexibilitate pe piaţa muncii este foarte mare, sugerând că ar fi înţelept pentru România să asculte asociaţiile industriaşilor din ţările Uniunii Europene, întrucât acestea au experienţă în acest domeniu.
Ambasadorul Italiei i-a rugat ieri pe reprezentanţii sindicatelor să aducă în plus, pe lângă critici, şi propuneri de rezolvare a nemulţumirilor lor.
Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop, a mai punctat, în cadrul întâlnirii cu ambasadorul Italiei şi progresele făcute de actualul Guvern, explicând situaţia actuală a Consiliului Economic şi Social şi amintind punerea în discuţie în cadrul Comisiei de Dialog Social de la Ministerul Finanţelor Publice a implementării sistemului TVA la încasare şi a normelor de aplicare a acestuia.
Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Mar